A hó és jég okozta hibák kijavítása

A téli időjárás, a csúszós, jeges felületek sózása erősen megviseli az anyagokat (feltöredezik a beton, a lépcső) elcsúfítva a környezetünket. Ezek gyors kijavításában igyekszünk segítséget nyújtani.

 

 

Beton járófelületek, lépcsők, térburkoló kövek jégmentesítő sózása károsítja annak felületét. Kisebb darabok kitörnek belőlük, a felső kemény réteg megrepedezik és elkezdődik a beton porózussá válása. Ez nemcsak csúnya, de idővel teljesen tönkre megy a beton. A hibákat a lehető leggyorsabban – amint az időjárás engedi – ki kell javítani.

 

Lépcsősarkok, ill. -letörések, beton járófelületek kisebb hibáinak javítására

gyorskötő szárazhabarcsot használhatunk.Ez egy por alakú termék, amit vízzel kell összekeverni, és az így kapott plasztikus állagú anyag spaklival, vagy kőműves kanállal hordható fel a felületre. Összetétele miatt könnyű vele a sarkok, élek képzése és kisimítása.

A felhordást követően 5 perccel megindul az anyag kötése. 15 perc elteltével már járható, terhelhető felületet ad. Alkalmas vízbetörések, cső meghibásodások gyors javítására is.

 

Nagyobb, egyöntetű beton járófelületek javítására

betonjavító rendszer alkalmazása javasolt. A rendszer tartalmaz egy alapozót, egy durva és közepes szemcsézetű kitöltő anyagot, ill. egy, a felületi szilárdságot megadó fedő bevonatot. Mind a négy termék por alakú, vízzel kell összekeverni az előzőekben leírt plasztikus állagúvá. A megfelelően portalanított betonfelületet vékony rétegben alapozóval bekenjük, majd a felületi hibák mélységétől függően a durva vagy közepes szemcsézetű kitöltő anyaggal eltűntetjük a hibákat. Ezt követően a felületi bevonó anyaggal egyenletesen simára húzzuk.

A rendszer száradását követően (24-48 óra) akár ipari használatra is alkalmas, szép felületet kapunk, ami ráadásul lényegesen ellenállóbb lesz majd, mint az eddigi beton felülete. Amennyiben a felületi hibák kicsik, elegendő csak az alapozó és a felületi bevonó használata, a kitöltő anyagok elhagyhatók.

 

A fenti rendszerek mindegyike tulajdonságaiban teljesen megegyezik a betonéval:

  • hasonlóképpen fúrható
  • csiszolható
  • festhető hagyományos és ipari betonfestékekkel

Blog cikkek

  • Metáltojások akrilfestékkel Csillogás, réz, bronz, ezüst színek a hímes tojásokon? Nemcsak a lakberendezésben, a divatban is hódítanaka fémes színek. Kifújt tojásokon is jól mutatnak a mini metál akrilfestékekkel készült pöttyök, csíkok, cikcakkok. De az egész tojás metál pinkre festve is nőies dekorelem lehet a terített asztalon, vagy a nappaliban.
  • Antikkő glett Fakéreg hatás, antikkő felület: természetes megjelenésű falak, egyedi megoldások híveinek ajánljuk.
  • A mészfesték - Fessünk természetes anyagokkal! A természetes kötőanyagú festékek iránt egyre nagyobb az igény. Mindannyian szeretnénk egészségesebb környezetben élni, tisztább levegőt belélegezni, természetes anyagokkal festett falak között tölteni napjainkat. 

Újdonságok

Héra Gold

Héra Gold


Kiemelkedő fedőképesség már egy rétegben. Prémium kategóriás beltéri falfesték. 

Cikkajánló

A mészfesték - Fessünk természetes anyagokkal!

A természetes kötőanyagú festékek iránt egyre nagyobb az igény. Mindannyian szeretnénk egészségesebb környezetben élni, tisztább levegőt belélegezni, természetes anyagokkal festett falak között tölteni napjainkat. 

Kandallók - a lakás díszei

Egy jó kandalló nem csupán a lakás esztétikai értékét növeli, hanem nagyban hozzájárul otthonunk melegéhez, mindemellet legább ennyire fontos a gazdaságos és biztonságos üzemeltetés.

Kőburkolatok, fa teraszok állagmegóvása

Újra reneszánszukat élik a természetes építőanyagok, ezért nagy az igény a kő, fa építőanyagok természetes szépségének megóvására, tartós épségük biztosítására.