A hó és jég okozta hibák kijavítása

A téli időjárás, a csúszós, jeges felületek sózása erősen megviseli az anyagokat (feltöredezik a beton, a lépcső) elcsúfítva a környezetünket. Ezek gyors kijavításában igyekszünk segítséget nyújtani.

 

 

Beton járófelületek, lépcsők, térburkoló kövek jégmentesítő sózása károsítja annak felületét. Kisebb darabok kitörnek belőlük, a felső kemény réteg megrepedezik és elkezdődik a beton porózussá válása. Ez nemcsak csúnya, de idővel teljesen tönkre megy a beton. A hibákat a lehető leggyorsabban – amint az időjárás engedi – ki kell javítani.

 

Lépcsősarkok, ill. -letörések, beton járófelületek kisebb hibáinak javítására

gyorskötő szárazhabarcsot használhatunk.Ez egy por alakú termék, amit vízzel kell összekeverni, és az így kapott plasztikus állagú anyag spaklival, vagy kőműves kanállal hordható fel a felületre. Összetétele miatt könnyű vele a sarkok, élek képzése és kisimítása.

A felhordást követően 5 perccel megindul az anyag kötése. 15 perc elteltével már járható, terhelhető felületet ad. Alkalmas vízbetörések, cső meghibásodások gyors javítására is.

 

Nagyobb, egyöntetű beton járófelületek javítására

betonjavító rendszer alkalmazása javasolt. A rendszer tartalmaz egy alapozót, egy durva és közepes szemcsézetű kitöltő anyagot, ill. egy, a felületi szilárdságot megadó fedő bevonatot. Mind a négy termék por alakú, vízzel kell összekeverni az előzőekben leírt plasztikus állagúvá. A megfelelően portalanított betonfelületet vékony rétegben alapozóval bekenjük, majd a felületi hibák mélységétől függően a durva vagy közepes szemcsézetű kitöltő anyaggal eltűntetjük a hibákat. Ezt követően a felületi bevonó anyaggal egyenletesen simára húzzuk.

A rendszer száradását követően (24-48 óra) akár ipari használatra is alkalmas, szép felületet kapunk, ami ráadásul lényegesen ellenállóbb lesz majd, mint az eddigi beton felülete. Amennyiben a felületi hibák kicsik, elegendő csak az alapozó és a felületi bevonó használata, a kitöltő anyagok elhagyhatók.

 

A fenti rendszerek mindegyike tulajdonságaiban teljesen megegyezik a betonéval:

  • hasonlóképpen fúrható
  • csiszolható
  • festhető hagyományos és ipari betonfestékekkel

Blog cikkek

  • Kőburkolatok, fa teraszok állagmegóvása Újra reneszánszukat élik a természetes építőanyagok, ezért nagy az igény a kő, fa építőanyagok természetes szépségének megóvására, tartós épségük biztosítására.
  • Hogyan dolgozzunk egyrétegű falfestékkel? Évek óta töretlen az egyrétegű falfestékek sikere. Népszerű, mert divatos, készre kevert színekben kapható, és mert különösebb szaktudás nélkül, gyorsan lehet vele színesebbé varázsolni a lakást. A tökéletes eredményhez azonban egy-két apróságot fontos szem előtt tartani.
  • Kőhatású szórófesték Dekortárgyainkat könnyedén homokkő, márvány ill. gránit hatásúvá változtathatjuk.

Újdonságok

Glettelő henger

Glettelő henger

Minden típusú glett felhordásához. Jelentősen meggyorsítja a munkát. 

Cikkajánló

A mészfesték - Fessünk természetes anyagokkal!

A természetes kötőanyagú festékek iránt egyre nagyobb az igény. Mindannyian szeretnénk egészségesebb környezetben élni, tisztább levegőt belélegezni, természetes anyagokkal festett falak között tölteni napjainkat. 

Kőburkolatok, fa teraszok állagmegóvása

Újra reneszánszukat élik a természetes építőanyagok, ezért nagy az igény a kő, fa építőanyagok természetes szépségének megóvására, tartós épségük biztosítására.

Konyha-, egyrétegű- és folttakaró festék


Az elmúlt években a gyártók egyre több olyan festéket fejlesztettek, melyekkel speciális felhasználási területeket céloztak meg.