Falpenész a házban

A falpenész a rossz hőszigetelésű vagy szigeteletlen falak vagy mennyezetek felületén jelenik meg, valamint azokon a helyeken, ahol hőhidak keletkeznek. A penész a rossz hőszigetelésen kívül rossz vízszigetelés vagy a belső helyiségek elégtelen szellőzése miatt keletkezhet.

  • A fertőzött felületeket mossa le nedves ruhával vagy szivaccsal. 

  • Amikor már szárazak, kenje le hígított fertőtlenítőszerrel. Az Algicid Plus színtelen fertőtlenítőszer, amely algával vagy penésszel fertőzött felületek fertőtlenítésére szolgál. Az összes falialga és falpenész ellen jó, még a zöld falialgáknak is kiveszi a színét. Az előzetesen alaposan összerázott készítményt ecsettel vagy festőhengerrel kell felvinni. Az erősen fertőzött felületekre kétrétegű felhordást javaslunk. Normál körülmények között 8-12 óra elteltével lehetséges a második felhordás. Szórófejjel történő felhordás esetén az Algicid Plus-t nem kell hígítani.
  • A következő lépés a festés. Az új dekorációs és védőbevonatokat akkor lehet felvinni a fertőtlenítőszerrel kezelt felületekre, amikor azok már teljesen megszáradtak – ez általában az Algicid Plus utolsó rétegének felhordását követően 8 - 12 óra elteltével lehetséges. A fertőtlenített felület festéséhez a speciális, penészálló beltéri falfestéket, a JUPOL Citro-t javasoljuk, amely felhordása során citrom illattal frissíti a helyiséget. A fertőtlenített felületet JUPOL Classic vagy JUPOL Gold festékkel is, de ebben az esetben még adjunk a festékhez Jubocid-ot, amely egy falpenészgátló szer.
     

Megelőző jelleggel a penész megjelenését a helyiségek rendszeres, naponta több alkalommal történő szellőztetéssel előzhetjük meg. Fontos, hogy a vízpára számára utat biztosítsunk a szabadba történő távozásához, mivel a helyiség relatív nedvességtartalma nem haladhatja meg a 60 %-ot. A mosógépet és a szárítógépet jobb nem a fürdőszobában tartani, a fűtőtesteket pedig hagyjuk szabadon a helyiségben, a fűtetlen helyiségek ajtaja pedig mindig legyen zárva. Ez csupán néhány általános szabály, a penész keletkezésének megakadályozása érdekében.


Forrás: www.jub.hu/belteri-falfeluletek-es-dekoracio/gyakran-ismetelt-kerdesek/falpenesz-hazban

Blog cikkek

  • Márvány glett Mediterrán hatású belső terek, márványos felületek: egyedi megoldások híveinek ajánljuk.
  • Csempe-, tégla-, kőhatású falburkolatok Öltöztesd át az otthonod! Dekoratív, mosható, PVC falburkolatok. Konyhába, fürdőbe kifejezetten ajánljuk.
  • Lazúrgél Gél állagú lazúr. Exkluzív díszítéshez, stencilezéshez, látszó faerezet kialakítására.

Újdonságok

Motip ipari festék aeroszolok

Motip ipari festék aeroszolok


Ipari minőség otthoni használatra. Benzin és olajálló, gyorsan száradó festékspray család.

Cikkajánló

A hó és jég okozta hibák kijavítása

A téli időjárás, a csúszós, jeges felületek sózása erősen megviseli az anyagokat (feltöredezik a beton, a lépcső) elcsúfítva a környezetünket. Ezek gyors kijavításában igyekszünk segítséget nyújtani.

A mészfesték - Fessünk természetes anyagokkal!

A természetes kötőanyagú festékek iránt egyre nagyobb az igény. Mindannyian szeretnénk egészségesebb környezetben élni, tisztább levegőt belélegezni, természetes anyagokkal festett falak között tölteni napjainkat. 

Kőburkolatok, fa teraszok állagmegóvása

Újra reneszánszukat élik a természetes építőanyagok, ezért nagy az igény a kő, fa építőanyagok természetes szépségének megóvására, tartós épségük biztosítására.