Cégtörténet


A Piktor Festékbolt az 1980-as évek közepén nyílt, az elsők között a győri festék piacon.

Az üzlet először a József Attila út 99-es szám alatt működött csupán néhány fővel. A helyzeti előny és a megfelelő szakmai háttér a dinamikus fejlődés útján indította el a vállalkozást. A forgalom növekedése és a hely szűke miatt a festékbolt 1992 nyarán átköltözött a József Attila út 131-es szám alatti nagyobb alapterületű családi házba.

1993 év végén a tulajdonosi körben történt változások után a cég tulajdon joga és irányítása teljes egészében átkerült a Csiza család kezébe. Rövid ideig tartó csekély növekedés után a cég nagy léptékben elkezdett fejlődni, forgalma évről évre jelentősen gyarapodott. Kibővült a termékkör is, a festék- és segédanyagok mellett bekerültek a háztartási- vegyi áruk, díszítő, dekorációs termékek és a különleges anyagok, vegyszerek.

1996-ban ismét kicsinek bizonyult a hely, így az akkori üzletet át kellett építeni. A festékbolt ekkor már 130m2-en, az eddigieknél kétszer nagyobb alapterülettel és két szinten fogadta vásárlóit. Ekkor már 10 fővel üzemelt a cég, és a kiskereskedelem mellett egyre nagyobb hangsúlyt kapott a nagykereskedelem, a viszonteladó üzletek, a közületek és az ipari felhasználók kiszolgálása.

A forgalom rohamos növekedése és az ismételten fellépő helyszűke miatt 1999-ben a cég megvásárolta a szomszédos, 129-es szám alatti ingatlant, majd a két épület összenyitásával immár a Dunántúl egyik legszebb és legnagyobb választékú festék és háztartási vegyi áru kereskedésévé fejlődött több, mint 300 m2 eladótéren. Nyolc színkeverő géppel, kibővített dekorációs választékkal és bemutató teremmel gazdagodott a szolgáltatási paletta.

2002-ben a Piktor Festékbolt megnyitotta második kiskereskedelmi egységét a Fészek Áruházban mintegy 80 m2 alapterülettel, szűkebb termékválasztékkal de a cég nevéhez fűződő magas szolgáltatási színvonallal. Ezzel egy időben a nagy mennyiségű anyagok tárolását és a nagybani felhasználó partnerek kiszolgálását is áthelyezte erre a telephelyre.


2003-ra a cég folyamatos fejlődésének köszönhetően a központi telephely ismét kicsinek bizonyult, így 2003 év végén a Piktor Kft megvásárolta, felújította, illetve átalakította a Fészek Áruházat. A munkálatok során a győriek által jól ismert áruház külső és belső kialakításai megváltoztak. Áthelyezésre került a bejárat, új fűtő és klimatizáló rendszer került beépítésre, megváltozott az üzlettér elrendezése, így európai színvonalnak megfelelő, jó parkolási lehetőségekkel rendelkező áruházzá alakult. 


2004. március
közepén a Piktor Festékbolt teljes áruválasztékával átköltözött a Fészek Áruházba.
Ma már itt fogadja Önt, 800 m2 eladótéren, kibővült árukészletével, magasabb színvonalú szolgáltatásaival. Néhány érdekes adat:

  • forgalmazott termékek száma: 30.000
  • képviselt jelentősebb gyártók és márkák: 300
  • lakossági festékkeverők: 5
  • autó- és faipari festékkeverők: 3

 

Új üzletág:  Kreatív Ötletház a hobbibolt:
2005. februárjában a régi, József Attila úti telephely emeleti szintjén megnyílt a Kreatív Ötletház kézműves szakbolt, a Piktor Kft. új üzletága. A modern, színvonalas, papír bútoros üzlet az ország második legnagyobb alapterületén és áruválasztékával indította tevékenységét. Vevői igények hatására a hobbibolt 2006. április elején beköltözött a belvárosba, ahol hasonló színvonallal, alapterülettel és áruválasztékkal várja vásárlóit. www.kreativotlethaz.hu

Piktor Festékbolt már Celldömölkön is:
2005. november elején a Piktor Festékbolt megnyitotta második festék- és vegyi áru kiskereskedelmi egységét Celldömölkön, ahol a győrivel azonos áron és szolgáltatásokkal várják vásárlóikat.

Nagykereskedelmi központ Veszprémben - Piktor-Depo Kft:
2006. március elején a Piktor Festékbolt a piaci változások hatására szétválasztotta a kis- és a nagykereskedelmi tevékenységét. Létrehozta Veszprémben logisztikai központját, ahol leányvállalata, a Piktor-Depo Kft fogadja és látja el a viszonteladó üzletek igényeit. www.piktordepo.hu

Következő üzletág a Fészek Tüzép:
A Piktor Kft. 2006-ban vásárolta meg a szomszédos TÜZÉP telephelyet, melyet továbbműködtetett és fejlesztett. A Fészek Tüzép kizárólag tüzelőanyag értékesítéssel foglalkozik. 2014 májusától állt munkába a telepen egy professzionális favágó, hasító gép, mellyel az üzletág hatékonysága jelentősen megnőtt. www.feszekaruhaz.hu/-uzletek/feszek-tuzep

Új kertészeti szakáruház:
2010. tavaszán nyitotta meg kapuit a Fészek Kert Kertészeti Szakáruház a Fészek Áruház udvarán. Az üzlet 300 m2 alapterületen működik, melyhez kb. 1500 m2 reprezentatív, külső bemutatótér is tartozik.  Az áruház elsősorban a kertészkedéshez és szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó termékek árusításával foglalkozik, kínálata folyamatosan bővül és szezonálisan változik. www.feszekkert.hu

Piktor-Video:
A Piktor Kft-n belül fokozatosan fejlődött ki egy új üzletág, a filmes-, videós szolgáltatás. A Piktor Video 2014. májusától működik teljes munkaidőben. Ez az üzletág elsősorban referenciafilmek, reklámfilmek, és egyéb videós összeállítások készítésével, illetve híradós tudósítással foglalkozik. Munkáinkat full HD minőségben, a legmodernebb eszközökkel készítjük. www.piktorvideo.hu

Régi-új üzlet Keszthelyen:
2017. áprilisában a Piktor Kft. megvásárolta a Keszthelyen már régóta működő ISO COLOR Festékházat. A Balaton parti üzlet hasonló termékskálával, és üzleti szemlélettel működik, mint a cégcsoport többi tagja. Az ISO COLOR Festékház szortimentjének bővítése és az eladótér modernizálása a megvásárlást követően megkezdődött és folyamatosan zajlik.