Hogyan dolgozzunk egyrétegű falfestékkel?

Évek óta töretlen az egyrétegű falfestékek sikere. Népszerű, mert divatos, készre kevert színekben kapható, és mert különösebb szaktudás nélkül, gyorsan lehet vele színesebbé varázsolni a lakást. A tökéletes eredményhez azonban egy-két apróságot fontos szem előtt tartani.

 

Lényeges különbség az egy- illetve kétrétegű festékek között

Az egyrétegű sűrűbb, magasabb szárazanyag tartalommal, így nagyobb fedőképességgel bír és ideális körülmények között csak egyszer kell vele a falat átfesteni.

 

A jó fedőképesség titka a megfelelő alapfelület

Mindig szükséges a falat mélyalapozóval kezelni, mert kiegyenlíti a fal nedvszívó képességét, továbbá leköti a port és egyenletes takarást biztosít. 

Kivéve, ha a felület jó állapotú, sérülésmentes és az eredetihez hasonló színnel festjük át. 

Az egyrétegű falfestékek –a lakossági felhasználás miatt– a felhordásnak megfelelő állagban kerülnek forgalomba.  A festéket nem szükséges hígítani.

 

Jobban oda kell figyelni a munkavégzésre is

A festék felhordásához minden esetbe rövid szőrű teddy hengert használjunk. Ez biztosítja az egyenletes, gazdaságos felhordást, a jó takaróképességet. Miután a hengert festékbe mártottuk, teddy rácsson mindig húzzuk le a felesleges anyagot. Ezután jöhet a festés.

 

Mini  kiszerlésben is

A Poli-Farbe festékgyár Platinum Egyrétegű belső falfestékének 19 legkeresettebb színárnyalata már kapható mini, azaz 1 dl-es kiszerelése is. Ajánljuk dekorációs célokra, egy-egy falrészlet kiemelésére, de akár kisebb javításokra is

Blog cikkek

  • Pintyplus Krétafesték spray Egy új, kréta hatású dekor festékspray, amellyel könnyen és gyorsan tudsz szinte minden felületet bársonyosan szép színekkel átfújni.
  • Héra Effekt hatású belső falfesték Exkluzív, mediterrán hangulatot kedvelőknek ajánljuk. Kreatív élményt ad már munka közben is.
  • Tükörpermet festék Tükörhatású festékpermet spray. Exkluzív dekoráció tükrös felületű dekortárgyak kialakítására.

Újdonságok

Motip ipari festék aeroszolok

Motip ipari festék aeroszolok


Ipari minőség otthoni használatra. Benzin és olajálló, gyorsan száradó festékspray család.

Cikkajánló

A hó és jég okozta hibák kijavítása

A téli időjárás, a csúszós, jeges felületek sózása erősen megviseli az anyagokat (feltöredezik a beton, a lépcső) elcsúfítva a környezetünket. Ezek gyors kijavításában igyekszünk segítséget nyújtani.

A mészfesték - Fessünk természetes anyagokkal!

A természetes kötőanyagú festékek iránt egyre nagyobb az igény. Mindannyian szeretnénk egészségesebb környezetben élni, tisztább levegőt belélegezni, természetes anyagokkal festett falak között tölteni napjainkat. 

Kőburkolatok, fa teraszok állagmegóvása

Újra reneszánszukat élik a természetes építőanyagok, ezért nagy az igény a kő, fa építőanyagok természetes szépségének megóvására, tartós épségük biztosítására.