Hogyan dolgozzunk egyrétegű falfestékkel?

Évek óta töretlen az egyrétegű falfestékek sikere. Népszerű, mert divatos, készre kevert színekben kapható, és mert különösebb szaktudás nélkül, gyorsan lehet vele színesebbé varázsolni a lakást. A tökéletes eredményhez azonban egy-két apróságot fontos szem előtt tartani.

 

Lényeges különbség az egy- illetve kétrétegű festékek között

Az egyrétegű sűrűbb, magasabb szárazanyag tartalommal, így nagyobb fedőképességgel bír és ideális körülmények között csak egyszer kell vele a falat átfesteni.

 

A jó fedőképesség titka a megfelelő alapfelület

Mindig szükséges a falat mélyalapozóval kezelni, mert kiegyenlíti a fal nedvszívó képességét, továbbá leköti a port és egyenletes takarást biztosít. 

Kivéve, ha a felület jó állapotú, sérülésmentes és az eredetihez hasonló színnel festjük át. 

Az egyrétegű falfestékek –a lakossági felhasználás miatt– a felhordásnak megfelelő állagban kerülnek forgalomba.  A festéket nem szükséges hígítani.

 

Jobban oda kell figyelni a munkavégzésre is

A festék felhordásához minden esetbe rövid szőrű teddy hengert használjunk. Ez biztosítja az egyenletes, gazdaságos felhordást, a jó takaróképességet. Miután a hengert festékbe mártottuk, teddy rácsson mindig húzzuk le a felesleges anyagot. Ezután jöhet a festés.

 

Mini  kiszerlésben is

A Poli-Farbe festékgyár Platinum Egyrétegű belső falfestékének 19 legkeresettebb színárnyalata már kapható mini, azaz 1 dl-es kiszerelése is. Ajánljuk dekorációs célokra, egy-egy falrészlet kiemelésére, de akár kisebb javításokra is