Kőburkolatok, fa teraszok állagmegóvása

Újra reneszánszukat élik a természetes építőanyagok, ezért nagy az igény a kő, fa építőanyagok természetes szépségének megóvására, tartós épségük biztosítására.

Kőkezelő szer: láthatatlan védőbevonat a burkolt felületen

Természetes anyagokból készült burkolatok (pl. járdák, kőkerítések, díszkutak, sírkövek, szobrok, kerti tűzhelyek) az időjárás és egyéb igénybevételek miatt felületi védelem nélkül károsodnak, esztétikai megjelenésük romlik, állapotuk statikailag folyamatosan gyengül. 

Erre nyújtanak megoldást a KŐKEZELŐ SZEREK, melyek speciális összetevőik révén bejutnak az építőanyagok felületi rétegeibe, a pórusok falait víztaszítóvá teszik és megakadályozzák a nedvesség bejutását az építőanyag belsejébe úgy, hogy közben nem gátolják annak természetes légzését. Védelmet nyújtanak a fagykárok ellen. 
Meggátolják a szennyeződés bejutását mélyebb rétegekbe, ezáltal könnyen tisztíthatóvá válnak, felélénkítik a természetes anyag színét, összességében meghosszabbítják az építőanyag élettartamát. A kőkezelő szerek láthatatlan védőbevonatot képeznek a felületen, így az építőanyag továbbra is megőrzi természetes hatását.

 

Kőlakk: fokozott igénybevételnél, könnyebb tisztíthatóság érdekében

Vannak olyan természetes felületek (pl. kőkorlátok, kőlépcsők, kőborítású teraszok) melyek felületét a fokozott igénybevétel, vagy a könnyebb tisztíthatóság érdekében nem elég impregnáló szerrel kezelni, hanem egy „vastagabb” bevonattal kell ellátni. 
Erre szolgálnak a kőlakkok, vagy más néven BETONLAKKOK. Ezek színtelen, általában fényes, szemmel is jól látható bevonatot képeznek a felületen. Felületük strapabíró, koptató igénybevételt jól tűrő, a felületet teljesen lezáró, lélegezni nem engedő bevonatok. 
Fontos! Csak olyan építőanyagokra használjuk, melyeknél biztosított a megfelelő talajszigetelés, ugyanis káros vízfelvétel esetén a szerkezetbe jutó víz ledobhatja az építőanyag felületéről a lakkot.

 

 

Kő- illetve fa teraszok, járófelületek védelme

Korábban nehézkes volt a kültéri fa járófelületek, teraszok, stégek hosszú távú, megbízható védelme. Az eddig felhasznált anyagok csak rövid ideig oldották meg e felületek védelmét, vagy olyan megoldást kellett alkalmazni, ami egyrészt elvette a fa természetes szépségét, másrészt nagyon költséges volt. A festékek műszaki fejlődése most már tud erre megbízható megoldást kínálni.

 

A FAPADLÓ LAZÚROK selyemfényű bevonatot adó lazúrfestékek, amik megtartják a fa természetes megjelenését, védik az UV sugárzástól, jól ellenállnak az időjárás okozta igénybevételnek. Jól tűrik a nedvességet, a háztartásban használatos takarítószereket. Gombaölőt tartalmaznak, ami megvédi a fát a rovaroktól és a penészesedéstől. Általában kis mennyiségben oldószert tartalmaznak. 

A fokozott igénybevétel miatt felhordásuk minimum 2-3 rétegben javasolt.
A fapadló lazúrok nagyon apró szemcséjű struktúra adalékot tartalmaznak, ami csúszásmentessé teszi a felületet, így olyan helyeken is megbízhatóan alkalmazható, ahol nedves lábbal járunk rajta.

 

 

Blog cikkek

  • Falpenész a házban Egyes szobák sarkaiban és a fürdőszobában falpenész jelent meg. Hogy szüntessem meg ezt?
  • Biopin - Természetes festékek Természetes növényi és ásványi anyagokból készülnek. Fa munkalaphoz, bútorhoz, gyerekjátékhoz.
  • A mészfesték - Fessünk természetes anyagokkal! A természetes kötőanyagú festékek iránt egyre nagyobb az igény. Mindannyian szeretnénk egészségesebb környezetben élni, tisztább levegőt belélegezni, természetes anyagokkal festett falak között tölteni napjainkat. 

Újdonságok

Glettelő henger

Glettelő henger

Minden típusú glett felhordásához. Jelentősen meggyorsítja a munkát. 

Cikkajánló

A hó és jég okozta hibák kijavítása

A téli időjárás, a csúszós, jeges felületek sózása erősen megviseli az anyagokat (feltöredezik a beton, a lépcső) elcsúfítva a környezetünket. Ezek gyors kijavításában igyekszünk segítséget nyújtani.

A mészfesték - Fessünk természetes anyagokkal!

A természetes kötőanyagú festékek iránt egyre nagyobb az igény. Mindannyian szeretnénk egészségesebb környezetben élni, tisztább levegőt belélegezni, természetes anyagokkal festett falak között tölteni napjainkat. 

Konyha-, egyrétegű- és folttakaró festék


Az elmúlt években a gyártók egyre több olyan festéket fejlesztettek, melyekkel speciális felhasználási területeket céloztak meg.